Οι μελέτες μπορούν να μας δείξουν το πως το άγχος και τα αρνητικά συναισθήματα δημιουργούν ένταση στο σώμα και έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία. Το άγχος, το στρες είναι βασικός παράγοντας σε πολλές ασθένειες και προβλήματα υγείας.

Τι είναι λοιπόν το στρες; τι είναι οι φόβοι, οι φοβίες, οι κρίσεις πανικού και ο θυμός;

Με απλά λόγια, το στρες είναι η αντίδραση του σώματος στην αντίληψη. Όταν το μυαλό αντιλαμβάνεται μια απειλή, πραγματική ή φανταστική, ένα τμήμα του εγκεφάλου που λέγεται αμυγδαλή ενεργοποιεί την "αντίδραση μάχης, φυγής ή παγώματος (ακινησία) " – "fight, flight or freeze (immobility) response» για να βοηθήσει το άτομο είτε να παλέψει τον αντιλαμβανόμενο κίνδυνο είτε να τρέξει μακριά από αυτόν, ώστε να μείνει ασφαλές. Ένα μέρος του ερεθίσματος στέλνεται από τον θάλαμο στην αμυγδαλή, ενώ ένα άλλο στο νεοφλοιό ή "σκεπτόμενο εγκέφαλο".

Αν η αμυγδαλή αντιληφθεί ότι υπάρχει αντίστοιχο ερέθισμα, δηλαδή αν το αρχείο των εμπειριών στον ιππόκαμπο πληροφορήσει την αμυγδαλή ότι αυτή είναι μια κατάσταση μάχης, φυγής ή παγώματος, τότε η αμυγδαλή ενεργοποιεί τον άξονα ΗΡΑ (υποθάλαμος, υπόφυση, επινεφρίδια) και παρακάμπτει τον λογικό εγκέφαλο.

Παράγονται χημικά στο σώμα, και το αίμα και το οξυγόνο εκτρέπονται μακριά από μη βασικά όργανα, όπως το πεπτικό και το αναπαραγωγικό σύστημα, και ανακατευθύνονται σε εκείνα τα μέρη του σώματος που θα βοηθήσουν να παλέψει ή να τρέξει από τον κίνδυνο, δηλαδή τα πόδια για να τρέξει, τα χέρια για να παλέψει και την καρδιά για εκείνη την έξτρα δόση ενέργειας.

Όταν ο αντιλαμβανόμενος κίνδυνος έχει περάσει, απελευθερώνονται στο σώμα ενδορφίνες για να το ηρεμήσουν και να αποκατασταθεί η φυσική του κατάσταση ισορροπίας. Όταν αυτό το μοτίβο επαναλαμβάνεται για ένα εκτεταμένο χρονικό διάστημα, το σώμα εξαντλείται και γίνεται πιο ευαίσθητο και ποτέ δεν επιστρέφει ακριβώς στην κανονική φυσική του ισορροπία, αφήνοντας το άτομο να νιώθει ότι είναι στα άκρα, σε μια τεταμένη κατάσταση ετοιμότητας, περιμένοντας το επόμενο πράγμα που θα πάει στραβά. Αυτό είναι το θεμέλιο για μια μεγάλη, κακή συνήθεια... Έτσι το άτομο γίνεται "ειδικός" στο να παράγει άγχος, στρες.

Στον σύγχρονο κόσμο του σήμερα, όπου οι δεινόσαυροι δεν είναι πλέον απειλή, ένας αντιλαμβανόμενος κίνδυνος θα μπορούσε να είναι το να δώσει κάποιος μια ομιλία, αντιπαραθέσεις στην εργασία, απειλούμενη απώλεια της εργασίας, οικονομικές ανησυχίες, προβλήματα σχέσης ή γενικότερα αισθήματα πίεσης ή καταπίεσης. Το άγχος είναι... το να θέλουμε τα πράγματα να είναι διαφορετικά από το πως είναι.

Το χρόνιο άγχος θα μπορούσε επίσης να ονομαστεί ανησυχία. Και η ανησυχία σε όλες της τις μορφές είναι βασικά μια μεγιστοποιημένη αντίδραση άγχους, η οποία προσπαθεί απελπισμένα να σε προστατέψει και να σε πάρει μακριά από τον αντιλαμβανόμενο κίνδυνο για να σε κρατήσει ασφαλή.

Είτε αντιμετωπίζεις άγχος, στρες είτε ανησυχία, τα καλά νέα είναι ότι δεν είσαι ούτε σπασμένος ούτε ελαττωματικός, λειτουργείς τέλεια, ακριβώς όπως έχει σχεδιαστεί, μέσα σε ένα σύστημα που λειτουργεί πάντα. Δεν υπάρχουν σπασμένοι η ελαττωματικοί άνθρωποι... απλά ελαττωματικά προγράμματα (αντιλήψεις) που δημιουργήθηκαν από προηγούμενα γεγονότα και συνήθειες. Μοιάζει με ένα υπερευαίσθητο (υπερπροστατευτικό) συναγερμό αυτοκινήτου που ενεργοποιείται με τον άνεμο χωρίς να υπάρχει ανάγκη. Χρειάζεται απλά να επαναφέρουμε το σύστημα συναγερμού σου, έτσι ώστε να ενεργοποιείται μόνο όταν χρειάζεται, δηλαδή, όταν είσαι πραγματικά σε κίνδυνο.

Πώς το FasterEFT σε βοηθά να απελευθερώσεις το άγχος και την ανησυχία (και να επαναφέρεις το "Σύστημα Συναγερμού")

Σήμερα, με τις νέες κατανοήσεις για το πως λειτουργούν εγγενώς ο νους και το σώμα, υπάρχουν τώρα ορισμένοι πολύ αποτελεσματικοί τρόποι για να απελευθερωθεί το άγχος... και είναι πιο εύκολο από όσο οι περισσότεροι άνθρωποι θα ήθελαν να πιστεύουν! Οι τεχνικές ύπνωσης και νεύρο-γλωσσικού προγραμματισμού (NLP) απελευθερώνουν από το άγχος, το στρες, την ανησυχία, τις φοβίες και τα τραύματα εδώ και πολλά χρόνια.

Παρόλα αυτά, μια από τις τελευταίες και πιο αποτελεσματικές και απλές μεθόδους (εργαλεία αυτό-βοήθειας) που μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει σήμερα είναι το FasterEFT (Faster Emotionally Focused Transformation – Ταχύτερες Μεταμορφώσεις Συναισθηματικά Εστιασμένες).

Ο Ρόμπερτ Σμιθ (Robert G. Smith) ανέπτυξε το FasterEFT συνδυάζοντας τα καλύτερα τμήματα από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους, συμπεριλαμβάνοντας ύπνωση, NLP, EFT (Emotional Freedom Techniques – Τεχνικές Συναισθηματικής Απελευθέρωσης) και BSFF (Be Set Free Fast – Απελευθερώσου Γρήγορα) και δημιούργησε έναν εκπληκτικά γρήγορο τρόπο για να απελευθερώσουμε το στρες και να καθαρίσουμε το τραύμα από τις ζωές μας. Το FasterEFT παράγει βαθιές αλλαγές που διαρκούν, όμως είναι και τόσο απλό και ασφαλές στην χρήση του που το μαθαίνουν μέχρι και παιδιά ως και 3 ετών. Λειτουργεί διότι λειτουργεί μέσα σε ένα σύστημα που λειτουργεί πάντα... το υπέροχα προστατευτικό μυαλό και σώμα μας.

Η βάση του FasteEFT: Δεν υπάρχουν σπασμένοι ή ελαττωματικοί άνθρωποι. Όλοι λειτουργούμε τέλεια. Μάλιστα, οι άνθρωποι με προβλήματα απλά έχουν γίνει ειδικοί στο να αναπαράγουν τα προβλήματά τους, ως αποτέλεσμα περασμένων γεγονότων της ζωής και περασμένων συνηθειών (προγραμματισμού). Το μυαλό και το σώμα λειτουργούν μαζί και αυτά τα αισθήματα δυσφορίας που βιώνονται στο σώμα είναι απλά η αντίδραση του σώματος σε σκέψεις και εικόνες που γίνονται αντιληπτές στο μυαλό.

Τα γεγονότα της ζωής μας είναι ακριβώς αυτό... γεγονότα! Ωστόσο, είναι τα συναισθήματα, τα νοήματα και οι πεποιθήσεις που συνδέουμε στα γεγονότα αυτά που μας προκαλούν πόνο και θλίψη. Το FasterEFT λειτουργεί στο να καθαρίσει τα αρνητικά συναισθήματα και τις άχρηστες πεποιθήσεις που είναι συνδεδεμένες με περασμένες εμπειρίες, το οποίο τότε επιτρέπει στο μυαλό να σχηματίσει μια νέα, πιο υγιή οπτική για το παρελθόν, τη ζωή και να νιώσει γαλήνη.

Μπορείς να μάθεις περισσότερα για το πως το FasterEFT μπορεί να σε βοηθήσει να απελευθερώσεις άγχος, στρες ή τραύματα από τη ζωή σου συμμετέχοντας σε ένα βιωματικό εργαστήριο/σεμινάριο.

Μπορείς να μεταβείς στον σύνδεσμο www.fastereft.com όπου μπορείς να παρακολουθήσεις πάνω από 800 δωρεάν βίντεο στο YouTube!